Полезно - I A Craft

Полезно

Яйцето символизира „прераждането“ и често се свързва с Великден, пролет, зора и творение. В Украйна яйцата Писанки се считат за израз на вяра и приятелство. В средновековните ислямски общества щраусовите яйца символизират вярата и търпението. В африканските общества щраусовите яйца се смятат за символи на плодородието и чистотата.

Изкуството с украсата на яйца се връща към ранните цивилизации, когато яйцата са били оцветени и използвани като подаръци за празнуване на прераждането на живота на земята. Щраусови яйчени черупки с гравирани шарки са открити още преди 60 000 години в скалното убежище Diepkloof в Южна Африка.

От древни времена до сега яйцата са били украсявани по много начини. Според Провинциалния музей в Алберта колекционирането на яйца се практикува от векове. В началото яйчените черупки са били окачени в средновековни домове за украса, а по-късно яйцата стават популярни предмети за колекциониране.

Много години преди раждането на Христос персите и египтяните оцветявали яйца. Евреите също имали традиция да оцветяват яйца през сезона на Пасхата. В Иран цветните яйца са част от празника на персийската Нова година в Навроз от над 3000 години.

В Украйна традицията за украса на яйца започва още през 988 г. след Христа, много преди християнството да дойде в тази страна. Въпреки, че много европейски имигрантски групи внасят традиции за декориране на яйца в района на Питсбърг, никоя от тях не е по-сложна и красива от писанките, украински израз на вяра и приятелство. Яйцата Писанки са едно от най-красивите и сложни произведения на изкуството.

В династиите Мин (1368-1644) и Цинг (1644-1911) в Китай, хората имали обичай да дават червени яйца като подарък на сватби, рождени дни и празненства за раждане на деца.

Във Франция от 16 век нататък става обичайно да се разменят сложни изненадващи великденски яйца. Връхната точка на всички времена бе достигната в приказните съкровища във формата на яйца, създадени през 1860 г. от виртуозния руски златар Питър Карл Фаберже и неговите щателни художници и занаятчии. През 1869 г. той продава първите произведения на Ермитажа в Санкт Петербург.

През 1885 г. Фаберже произвежда първото имперско яйце.

Яйцето е подарък за Царица Мария. То й напомня за дома и всяка година след това царят поръчва ново яйце на Фаберже за царицата. Яйцата стават все по- сложни и по-скъпоценни, придават исторически смисъл и имат скрита изненада.От 1895 до 1916 г. неговият наследник Николай II поръчва по две великденски яйца всяка година, едно на жена си и едно на майка си.
В съвремието САЩ и Европа са се превърнали вьв важни центрове, където изкуството на яйцата се практикува с голяма сила.

С много труд и упорство ние усвоихме изкуството на сложното декориране, комбинирано с функционалност.

Произведенията от яйчени черупки не служат само за украса, а могат да бъдат използвани реално, тъй, като черупките са допълнително заздравени със слоеве смола.
Всяко произведение е уникално с красотата си и и може да бъде персонализирано по желание от клиентите.